Mijn artikelen

Voor informatie

TRA wat is dat?

TRA staat voor Taak Risico Analyse. Het doel van een TRA is om te voorkomen dat er tijdens een bepaalde klus ongelukken gebeuren. Hiervoor is het nodig dat eerst alle mogelijke gevaren en risico’s in kaart worden gebracht. Daarna stel je procedures op en voer je preventieve maatregelen uit. Een TRA maak je altijd samen met de mensen die het werk gaan doen, in overleg met de deskundigen.

G4S Safety Solutions is dé expert

G4S Safety Solutions is wereldleider op het gebied van veiligheid en heeft alle expertise en kennis voor handen om je goed te adviseren. Nadat je een afspraak hebt gemaakt is er persoonlijk contact op locatie met de betreffende werknemers. Samen spreek je alles goed door en kom je tot een goed plan. Dit geeft niet alleen een veilig gevoel, maar draagt ook daadwerkelijk bij tot meer veiligheid.

Wet- en regelgeving

De Nederlandse wet, maar ook Europese richtlijnen hebben allerlei veiligheidseisen opgesteld waaraan bedrijven moeten voldoen. G4S Safety Solutions is bekend met al deze regels. Op deze manier voorkom je dat je boetes krijgt voor onveilig werken en – belangrijker – je voorkomt ongelukken.

Wanneer doe je een TRA?

Een TRA is vooral goed om te doen als je aan een project begint dat nog nieuw voor je is en waar je dus nog niet zoveel ervaring mee hebt. Er zijn ook bepaalde werkzaamheden waarbij een TRA wettelijk verplicht is. Met behulp van een TRA kan je een goede en veilige werkinstructie maken.

Waaraan dient een TRA te voldoen?

Een TRA leg je schriftelijk vast. Hierin omschrijf je de volgende punten:

  • De betreffende werkzaamheden
  • De werkplek
  • De omgeving op de werkplak
  • De werkomstandigheden
  • De complexiteit van het project